Surf Tribe

Stephan Vanfleteren

FOTO-EXPO
VERLENGD
wegens succes!
T.E.M 17.06

ARTIST TALK DOOR STEPHAN VANFLETEREN MET GASTFOTOGRAFEN
EDDO HARTMANN EN
THOMAS SWEERTVAEGHER
OP ZONDAG 27 MEI

Cultuurcentrum Knokke-Heist nodigt je van harte uit voor een ontmoeting met Stephan Vanfleteren, de Belgische fotograaf achter de succesvolle tentoonstelling Surf Tribe. Stephan brengt twee gasten mee, Eddo Hartmann en Thomas Sweertvaegher, fotografen die onlangs ook bij uitgeverij Hannibal een indrukwekkend boek uitbrachten.

Nederlander Eddo Hartmann kreeg als een van de weinige westerse fotografen de uitzonderlijke kans om de artificiële architectuur in het Noord-Koreaanse Pyongyang vast te leggen. Zijn evocatieve beeldenserie Setting the Stage – North Korea werd tentoongesteld in Pyongyang en in Huis van Marseille in Amsterdam.

Thomas Sweertvaegher, een oud-leerling van Stephan, bracht Hallertau uit, genoemd naar de straat waarop hij zijn jeugdjaren al skatend doorbracht. Zijn krachtige zwart-witbeelden vormen een uniek fotodocument over de skateboardcultuur, die net als de surfwereld een hechte tribe vormt.

Na het gesprek is een signeersessie voorzien met de drie fotografen.

Moderator: Gautier Platteau (uitgeverij Hannibal)

PRAKTISCHE INFO
Afspraak op zondag 27 mei om 17 uur in de Schouwburg van CC Scharpoord. Reserveer tijdig, want de plaatsen zijn beperkt.

Toegangsprijs (inclusief een bezoek aan de expo Surf Tribe):
€ 15 / € 13 (BILL, Uitpas) / € 5 (-16 jaar)

Info en inschrijvingen:
Cultuurcentrum Knokke-Heist, Maxim Willemspad 1
T 050 630 430, cc.ticket@knokke-heist.be

ARTIST TALK DOOR STEPHAN VANFLETEREN MET GASTFOTOGRAFEN EDDO HARTMANN EN THOMAS SWEERTVAEGHER OP ZONDAG 27 MEI
FOTO-EXPO
VERLENGD
wegens succes!
T.E.M 17.06
Verlengd wegens succes!
Tot en met 17.06

Cultuurcentrum
Scharpoord

De jaarlijkse fototentoonstelling brengt portretten van fotograaf Stephan Vanfleteren.

In opdracht van het Cultuurcentrum trok hij de wereld rond om surfers te fotograferen. Het resultaat is Surf Tribe, een prachtige selectie uit meer dan 2500 zwart-wit portretten. 

Surf Tribe overstijgt het competitiesurfen, het gaat ook om jong talent, levende legendes, oude surficonen, freesurfers, locals, surfhippies, bodysurfers, muzikanten,...

Surf Tribe is een visuele verzameling van gewonnen zeeslagen met surfers uit alle wereldzeeën.

Openingsuren: dagelijks van 10 - 19 uur
Tickets en info: € 10 / € 8 KH Uitpas, BILL, + 10 pers. / - 16 jaar gratis
Cultuurcentrum Knokke-Heist, Maxim Willemspad 1
T 050 630 430, cc.ticket@knokke-heist.be
Tickets te koop aan de balie van de tentoonstelling

De collectie SURF TRIBE is ook gebundeld in een weergaloos nieuw fotoboek over de internationale surfcultuur uitgegeven bij HANNIBAL. 
Te koop in de expo, in je favoriete boekhandel en via www.uitgeverijhannibal.be
€ 59 / € 55 in de expo

CultuurcentrumScharpoord

Stephan
Vanfleteren

Stephan Vanfleteren studeerde fotografie in Sint-Lukas Brussel (1988-1992). Hij werkte van 1993 tot 2009 als freelance fotograaf voor de krant De Morgen maar bleef veel tijd investeren in eigen projecten. Hij is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij werkt momenteel vooral voor buitenlandse kranten en tijdschriften. Stephan Vanfleteren is medeoprichter van Uitgeverij Kannibaal/Hannibal en werkt er als artdirector. Sinds 2010 is hij ook gastdocent aan het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Gent.

StephanVanfleteren

Surf Tribe, Het boek

De collectie SURF TRIBE is gebundeld in een nieuw fotoboek. Met meer dan 300 portretten van o.a. Kelly Slater, Gerry Lopez, John John Florence, Laird Hamilton, Bethany Hamilton, Greg Noll, Stephanie Gilmore, Mick Fanning, Joel Parkinson, Mickey Munoz, Filipe Toledo en Tom Carroll. 
Stephan Vanfleteren portretteert zowel jong talent als levende iconen en oude legendes, zowel competitiesurfers als freesurfers. In dit boek vind je geen actiefoto’s op azuurblauwe golven maar wel serene zwart-wit portretten in Vanfleterens bekende, beklijvende stijl. Deze beeldenreeks dringt door tot de ware kern van de surfcultuur: de liefde voor het water, de verslaving aan de golf, de passie voor de surf. 
Met een voorwoord door surflegende Gerry Lopez. 

Het boek is te koop in de expo, in je favoriete boekhandel en via www.uitgeverijhannibal.be
€ 59 / € 55 in de expo

Kanibaal Hannibal
Surf Tribe, Het boek