Surf Tribe

Stephan Vanfleteren

24.03 – 27.05
Cultuurcentrum
Scharpoord

De jaarlijkse fototentoonstelling brengt portretten van fotograaf Stephan Vanfleteren.

In opdracht van het Cultuurcentrum trok hij de wereld rond om surfers te fotograferen. Het resultaat is Surf Tribe, een prachtige selectie uit meer dan 2500 zwart-wit portretten. 

Surf Tribe overstijgt het competitiesurfen, het gaat ook om jong talent, levende legendes, oude surficonen, freesurfers, locals, surfhippies, bodysurfers, muzikanten,...

Surf Tribe is een visuele verzameling van gewonnen zeeslagen met surfers uit alle wereldzeeën.

Openingsuren: dagelijks van 10 - 19 uur
Tickets en info: € 10 / € 8 KH Uitpas, BILL, + 10 pers. / - 16 jaar gratis
Cultuurcentrum Knokke-Heist, Maxim Willemspad 1
T 050 630 430, cc.ticket@knokke-heist.be
Tickets te koop aan de balie van de tentoonstelling

De collectie SURF TRIBE is ook gebundeld in een weergaloos nieuw fotoboek over de internationale surfcultuur uitgegeven bij HANNIBAL. 
Te koop in de expo, in je favoriete boekhandel en via www.uitgeverijhannibal.be
€ 59 / € 55 in de expo

24.03 – 27.05Cultuurcentrum Scharpoord

Stephan
Vanfleteren

Stephan Vanfleteren studeerde fotografie in Sint-Lukas Brussel (1988-1992). Hij werkte van 1993 tot 2009 als freelance fotograaf voor de krant De Morgen maar bleef veel tijd investeren in eigen projecten. Hij is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij werkt momenteel vooral voor buitenlandse kranten en tijdschriften. Stephan Vanfleteren is medeoprichter van Uitgeverij Kannibaal/Hannibal en werkt er als artdirector. Sinds 2010 is hij ook gastdocent aan het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Gent.

StephanVanfleteren

Surf Tribe, Het boek

De collectie SURF TRIBE is gebundeld in een nieuw fotoboek. Met meer dan 300 portretten van o.a. Kelly Slater, Gerry Lopez, John John Florence, Laird Hamilton, Bethany Hamilton, Greg Noll, Stephanie Gilmore, Mick Fanning, Joel Parkinson, Mickey Munoz, Filipe Toledo en Tom Carroll. 
Stephan Vanfleteren portretteert zowel jong talent als levende iconen en oude legendes, zowel competitiesurfers als freesurfers. In dit boek vind je geen actiefoto’s op azuurblauwe golven maar wel serene zwart-wit portretten in Vanfleterens bekende, beklijvende stijl. Deze beeldenreeks dringt door tot de ware kern van de surfcultuur: de liefde voor het water, de verslaving aan de golf, de passie voor de surf. 
Met een voorwoord door surflegende Gerry Lopez. 

Het boek is te koop in de expo, in je favoriete boekhandel en via www.uitgeverijhannibal.be
€ 59 / € 55 in de expo

Kanibaal Hannibal
Surf Tribe, Het boek