Surf Tribe

Stephan Vanfleteren

SURF TRIBE
Stephan Vanfleteren

Surf Tribe is een project van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. Deze blog neemt je mee op een reis van anderhalf jaar doorheen de wereld van de internationale surf gemeenschap. De verhalen geven je een inzicht van de ontmoetingen en avonturen die Vanfleteren onderweg meemaakte.
Surf Tribe is een prachtige selectie uit meer dan 2500 portretten, gefotografeerd in landen als Australië, Frankrijk, Bali, Sri Lanka, Nieuw-Zeeland, Senegal, Verenigde Staten, Hawaii, San Tomé and Principe en België.
Surf Tribe overstijgt het competitiesurfen, het gaat ook om jong talent, levende legendes, oude surfpioniers, freesurfers, locals, bodysurfers, surfmuzikanten, surfboard shapers …
Het boek Surf Tribe omarmt surfers uit alle wereldzeeën die allemaal nederige onderdanen zijn van de machtige stam, waar de mens niet het laatste woord heeft maar wel Moeder Natuur.

De collectie SURF TRIBE is gebundeld in een weergaloos nieuw fotoboek over de internationale surfcultuur uitgegeven bij HANNIBAL.
SURF TRIBE is beschikbaar in Nederlands en Engels.
Te koop in je favoriete boekhandel en via www.uitgeverijhannibal.be
Prijs: € 59

SURF TRIBE Stephan Vanfleteren

Stephan
Vanfleteren

Stephan Vanfleteren studeerde fotografie in Sint-Lukas Brussel (1988-1992). Hij werkte van 1993 tot 2009 als freelance fotograaf voor de krant De Morgen maar bleef veel tijd investeren in eigen projecten. Hij is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij werkt momenteel vooral voor buitenlandse kranten en tijdschriften. Stephan Vanfleteren is medeoprichter van Uitgeverij Kannibaal/Hannibal en werkt er als artdirector. Sinds 2010 is hij ook gastdocent aan het KASK (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Gent.

StephanVanfleteren

Surf Tribe, Het boek

De collectie SURF TRIBE is gebundeld in een nieuw fotoboek. Met meer dan 300 portretten van o.a. Kelly Slater, Gerry Lopez, John John Florence, Laird Hamilton, Bethany Hamilton, Greg Noll, Stephanie Gilmore, Mick Fanning, Joel Parkinson, Mickey Munoz, Filipe Toledo en Tom Carroll. 
Stephan Vanfleteren portretteert zowel jong talent als levende iconen en oude legendes, zowel competitiesurfers als freesurfers. In dit boek vind je geen actiefoto’s op azuurblauwe golven maar wel serene zwart-wit portretten in Vanfleterens bekende, beklijvende stijl. Deze beeldenreeks dringt door tot de ware kern van de surfcultuur: de liefde voor het water, de verslaving aan de golf, de passie voor de surf. 
Met een voorwoord door surflegende Gerry Lopez. 

Het boek is te koop in je favoriete boekhandel en via www.uitgeverijhannibal.be
Prijs: € 59

Surf Tribe, Het boek

NAVIGO - Oostduinkerke

Een selectie van de collectie SURF TRIBE is momenteel te zien in NAVIGO - Oostduinkerke. Vanaf 20 augustus 2020 tot en met 11 april 2021.
Dinsdag t/m vrijdag 10-17 uur
Weekend 14-17 uur

NAVIGO - Nationaal visserijmuseum Oostduinkerke
Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Oostduinkerke

Tickets & info

De selectie uit ‘Surf Tribe’ is inbegrepen in het toegangsticket.
Basisticket: € 7
Jongeren van 7 t.em. 18: € 2
Families (2 volwassenen + minderjarige kinderen): € 15

www.navigomuseum.be